Vigtigheden ved en brandskydeport

En brandskydeport bruges de steder, hvor der kræves ekstra styrke og stabilitet og hvor porten kun åbnes og lukkes få gange i døgnet. Dette kan for eksempel være i industrilokaler, parkeringshuse og kontrolrum. Der kan samtidig også være store driftsøkonomiske besparelser ved at vælge en skydeport fremfor en hængslet port. Særligt i fødevareindustrien hvor portene åbnes og lukkes flere gange om dagen, sikrer en skydeport for eksempel et minimalt kuldetab.

Øget sikkerhed

Sikkerheden er den største faktor samt fordel ved at vælge en brandskydeport. En brandport af god kvalitet kan nemlig være afgørende for liv eller død og for virksomhedens eksistens. Særligt automatiske brandporte har en kæmpe betydning i tilfælde af brand.

I de første og afgørende minutter af en brand, er der ikke tid til at rende rundt og lukke porte. Derfor vil en automatisk brandport gøre en stor forskel med hensyn til at mindske brandens udbredelse. Hvis man i forvejen har en brandport, men som måske ikke virker, så bør du løbende tjekke, om delene til porten fungerer, så den altid er klar i tilfælde af brand.

Økonomiske besparelser

En brand kan være lig med store økonomiske konsekvenser. Derfor er det selvfølgelig afgørende, at man begrænser branden til så lille et område som muligt. Med en brandskydedør forhindrer man, at branden spreder sig til andre områder, hvilket ellers vil have fatale konsekvenser for bygningen og for økonomien.

Ved en brandskydeport vinder man ligeledes tid til at slukke ilden. Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i en brandskydeport. Særligt hvis man har en stor virksomhed, hvor ilden let vil kunne sprede sig til flere områder. Du finder reservedele til brandporte her.