5 tips til at gøre huset salgsklar

Det kan i den grad betale sig at være forberedt, inden man sætter huset til salg. Det er nemlig noget, man i sidste ende kan se på bundlinjen. Der er både små og store ting, man kan gøre for at gøre huset salgsklart. I denne artikel har vi samlet nogle af de mest populære metoder til at gøre huset klar til besøg af potentielle købere.

Oprydning og rengøring

Det kan virke banalt, men førstehåndsindtrykket betyder alt, når der er tale om potentielle købere – og det giver bare ikke et godt førstehåndsindtryk, når huset er beskidt og rodet. Boligen bør derfor fremstå pæn og ryddelig, så de potentielle købere nemt kan se boligens potentiale og muligheder – uden at blive distraheret af forstyrrende elementer.

Få styr på de små reparationer

Ligesom potentielle købere hurtigt kan blive distraheret af skidt og rod, så kan de også blive distraheret af små skader, som de måske slet ikke kan leve med, selvom du måske godt kan. En salgssituation er derfor det perfekte tidspunkt at få styr på de små reparationer, som du måske selv bare har ignoreret. Det er helt sikkert værd at bruge lidt tid på at gøre det selv eller bruge lidt penge på at få det ordnet.

Gør boligen lys og venlig

En bolig skal være indbydende – ellers mister du allerede de potentielle købere, inden de rent faktisk har set hele huset. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at få det bedste lysindfald ved at trække gardiner fra og rulle persiennerne op. Hvis rummene fremstår mørke af andre årsager, kan det være en idé at ændre på dette for at vise huset fra sin bedste side. Du kan f.eks. male væggene hvide eller fælde nogle træer for at få så meget lys ind i huset som overhovedet muligt. Det gør nemlig rummene mere indbydende, og det kan gøre det nemmere at sælge boligen.

Indret med planter

Planter og blomster skaber generelt en hyggelig atmosfære, og det kan faktisk i mange tilfælde være med til at give huset et løft. Det er selvfølgelig ikke planter alene, der sælger et hus, men det kan være med til at give de potentielle købere et positivt indtryk af huset og stille det i dets bedste lys.

Nyt køkken eller nyt eller ekstra badeværelse

Køkkenet og badeværelset har stor betydning for, hvor meget potentielle købere er villige til at betale for et hus. Hvis begge er nedslidt, trækker det alvorligt ned på prisen. Det kan derfor her være en god idé at investere i et nyt (men billigt) køkken eller badeværelse, så de potentielle købere ved, at de ikke selv skal ud og foretage yderligere store investeringer lige med det samme.

Børnefamilier har generelt et ønske om et ekstra badeværelse, og det er også noget, de er villige til at betale for. Hvis du har et lille pulterrum, som ikke rigtig bliver brugt, kan det altså sagtens betale sig at omdanne dette til et lille badeværelse. Du kan få hjælp til murerarbejdet her: https://mlmurerservice.dk/.