Flytning: det skal du have styr på de første flyttedage

At flytte ind i en ny bolig kan være både spændende og udfordrende! Der er nemlig flere ting, du skal have styr på for at sikre en smidig overgang og en god start i din nye bolig. Vi har derfor samlet nogle vigtige punkter at overveje i de første dage.

Renovering

Inden flytning bør du overveje, om der er noget, som skal renoveres inden møbler og flyttekasser pakkes ud. Måske du skal have lavet større projekter, hvor du har brug for professionel hjælp. Det kan være, at badeværelset skal renoveres, eller køkkenet skal udskiftes? Alt efter projektets omfang, skal du sørge for at planlægge tingene grundigt. Eksempelvis om du har brug for Afhentning af affald efter renovering, eller måske du skal overveje, hvorvidt renoveringen påvirker jeres indflytning!

Grundlæggende nødvendigheder

Sørg for, at du har de mest nødvendige ting på plads såsom strøm, vand og gas samt at have en fungerende varme- og køleenhed. Tjek også, om alle apparater og sanitære faciliteter fungerer korrekt, da det kan være træls, hvis de pludselig ikke fungerer. Kontakt eventuelt en Handyman, hvis du skal have hjælp til installation af nye apparater!

Rengøring

Start med at gøre din nye bolig ren, før du flytter ind. Selvom tidligere beboere måske har gjort rent, vil det give dig en frisk start at gøre det selv eller hyre professionelle rengøringsfolk. Du kan eventuelt begynde med at støvsuge eller feje gulvene i alle rum. Derefter kan du rengøre vægge og lofter, hvis det er nødvendigt. Tør også vindueskarme og fodlister af og rengør også køkkenet og toilettet grundigt!

Sikkerhed

De første dage af flytningen skal du også sørge for, at dit hjem er sikkert. Dette inkluderer at kontrollere, om alle døre og vinduer lukker og låses ordentligt, og at installere røgalarmer og sikkerhedssystemer efter behov!