Brugskunst: Kunsthåndværk til din hverdag

Brugskunst er kunst, der har en praktisk funktion, og som kan være med til at forskønne din hverdag. I denne artikel vil vi give dig inspiration til, hvordan du kan bruge brugskunst i din indretning, så du kan omgive dig med smukke og funktionelle ting hver dag.

Når pladsen er trang skal alt have en praktisk funktion

Når man bor i et lille hus eller lejlighed, er det vigtigt, at alle møbler og genstande har en funktion. Men hvorfor vælge kedelige hvide tallerkener fra Ikea, når du i stedet kan vælge unik håndlavet keramik i skønne farver og mønstre, som du kan sammensætte efter din personlige smag? På den måde kan du glæde dig over dine ting hver dag, og de står ikke bare og fylder (som andre pynte- og nipsting godt kan).

Køb brugskunst i lokale butikker eller på markedet

Der er mange fordele ved at købe brugskunst i lokale butikker, værksteder eller på markeder. Du støtter ofte lokalt håndværk, og du får unikke ting, som ikke alle andre har. På den måde kan du både skabe en personlig og unik indretning, og du kan være med til at støtte lokale kunsthåndværkere. En af de største fordele ved brugskunst er, at det giver dig mulighed for at finde unikke ting, der passer til netop din personlige stil.

Husk brugskunst er ikke bare pyntegenstande

Når vi taler om brugskunst, tænker mange kun på pyntegenstande. Men brugskunst kan også være funktionelle ting som knive, gryder og bestik. Det er alt sammen ting, du bruger hver dag, og som derfor bør være både funktionelle og flotte. Køb for eksempel en unik håndlavet kaffe- eller tekande i stedet for den kedelige standardmodel, så du kan glæde dig over din smukke brugskunst, hver gang du nyder din morgenkaffe eller -te.