Den lille verden

Kender du den skam, man forbinder med ikke at vide, at naboparret på den anden side af vejen har guldbryllup? I stedet ved man alt om, hvad der foregår på den anden side af kloden, selvom man alligevel ikke rigtig kan forholde sig til det. Verden er blevet utrolig lille med muligheden for at læse nyheder online. Men det, der har bragt verden tættere på, har taget pladsen fra dem, som er endnu tættere på. Savner du lokale nyheder og viden? Så læs med her.

Hold dig fra sladder- læs en avis

Der er ingen skam i at synes, at verden er uoverskuelig. Det handler om at vælge sine kampe med omhu, og orientere sig i det, man ønsker at vide noget om. Det kræver hverken en spørgerunde i nabolaget eller en krøllet avis i postkassen. Faktisk kan du nemt abonnere på din lokale avis på nettet. Bor du for eksempel i den nordlige del af Djursland? Så skal du have fat i https://norddjursnetavis.dk/. Her får du alle de gængse avissektioner, så du kan til- og fravælge nyheder efter egne behov. Det er dog altid vigtigt at orientere sig bredt, og det er altid en god idé at læse lokale debatindlæg, så du ved, hvad der rør sig derude.

Bredere orientering

Selvom en lokalavis kan lyde som om, man indsnævrer sine nyheder, skal det helst have en omvendt effekt. I dag kan man ikke undgå at vide, hvad der foregår på den anden side af kloden. Er en nyhed tilpas stor, skal den nok få sig en plads i din bevidsthed. Dertil, handler det om at opsøge det, du er nysgerrig på eller undrer dig over. Lokalavisen er ikke blot for at kunne sige ”tillykke” til naboparret. Det er også for at bevare et fællesskab imellem de lokale og for at støtte lokale erhvervsdrivende. Så skynd dig at logge på din lokale netavis.