Derfor kan det betale sig at passe godt på sine knive

En god kniv er et af de vigtigste redskaber i et køkken. Har du et knivsæt, som du er særligt glad for, kan det dog i høj grad betale sig at lægge lidt ekstra arbejde i at passe godt på dets knive, ikke mindst på grund af deres essentielle funktion. Med en sløv kniv bliver arbejdet træls og besværligt, og tendensen til at skære sig vil faktisk ofte også øges, da man med en sløv kniv presser hårdere og bliver mere uforsigtig.

Sådan passer du godt på dine knive

Vil du gerne passe godt på dine knive eller knivsæt, er det vigtigt at tage en række forholdsregler i brug. Her gælder både forebyggelse af at kniven sløves, men også metoder til aktivt at holde den skarp og god som ny. Tag med fordel et kig på følgende liste over metoder til vedligehold af knive og knivsæt:

  • Undgå maskinopvask. Selvom det kan være nemt og praktisk at benytte sig af opvaskemaskinen, er dette ikke godt for knivene eller deres holdbarhed. Dette skyldes maskinens salte og stoffer, der slider på knivens stål og æg og dermed gør den sløv.

  • Jævnlig slibning, der holder knivsæggen skarp, er essentielt. Her kan du for eksempel gøre brug af strygestål eller knivsliber, for eksempel dagligt eller ugentligt efter behov.

  • Knive kan desuden gå hen og blive slidte af at gnide sig op ad hinanden i diverse skuffer. Af den grund anbefales det at bruge enten en knivblok eller knivmagnet til opbevaring af knive.

Find gode knive, du vil lægge en indsats i

Står du og mangler et nyt knivsæt, som kan give en frisk start og et godt udgangspunkt i dit køkken, findes der mange gode muligheder. Køb her og lad dig samtidigt inspirere af mulighederne for knivblok og knivsliber. På den måder kommer du godt fra start.