Det skal du være opmærksom på, når du skal indrette et kontor

Kontorindretning er ikke noget, man bare lige gør. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man skal indrette et kontor. Den forkerte indretning kan nemlig have alvorlige konsekvenser for bl.a. arbejdsglæden og effektiviteten. Vi har her samlet nogle af de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, når du skal indrette et kontor.

Kontormøblerne

Kontormøblerne har stor betydning for arbejdsglæden. Hvis man nemlig dag efter dag sidder på en ubehagelig kontorstol eller sidder ved et skrivebord, der ikke kan hæves og sænkes efter behov, så vil man have en gene i hverdagen, som går ud over ens arbejde. Det er derfor vigtigt at investere i kontormøbler af højeste kvalitet, som passer til medarbejdernes behov. Det er en investering, der er alle pengene værd. Jo mere komfortabel dine medarbejdere føler sig, jo bedre resultater og mere effektivitet kan du regne med.

Støj

Støj er et alvorligt problem på de mange arbejdspladser rundt omkring i Danmark – især i de såkaldte storrumskontorer. Støj går nemlig ud over koncentrationen og dermed også resultatet af ens arbejde. Det er derfor vigtigt at tage hensyn til mulig støj, når man indretter et kontor. Det handler her bl.a. om at placere støjende elementer som f.eks. printere langt væk fra de enkelte arbejdsstationer, placere de medarbejdere, der ofte arbejder sammen, tæt på hinanden og placere de medarbejdere, der tit taler i telefon væk fra alle andre. Derudover er det også en god idé at investere i lydabsorbenter, som f.eks. akustikvægge, så arbejdsstationerne bliver delt lidt op og får lidt afstand til hinanden, så medarbejderne ikke forstyrrer hinanden internt.

Indeklima

Indeklimaet er en af de vigtigste faktorer, der påvirker arbejdsindsatsen blandt medarbejderne. Et godt indeklima kan nemlig bidrage til en optimal koncentrationsevne og produktivitet. Det er derfor en god idé at have fokus på bl.a. temperatur, belysning og udluftning. Sørg for at temperaturen ligger på et behageligt niveau året rundt, sørg for at der er masser af naturligt sollys – dog uden at det irriterer og sørg for at lufte ud i løbet af dagen for at få frisk luft ind på kontoret.

Hvis du har brug for hjælp til kontorindretning, der skaber arbejdsglæde og høj produktivitet, så kan du med fordel få hjælp af Haubjerg Indretning her: https://www.haubjerg.dk/.