Husk at indtænke gulve til dit nye hus

Hvad end du bygger selv eller køber et eksisterende hus, så er gulvene en essentiel del af huset både visuelt og praktisk. Derfor er det også vigtigt, at du indtænker gulvene i dit nye hus, det får du her nogle tips til fra en af Danmarks førende gulvforhandlere www.flottegulve.dk.

Hvad skal du være opmærksom på?

Der er en række forskellige ting, du skal være opmærksom på, når du vælger gulve til dit nye hus:

–       Gulvets udseende

–       Hvem skal bo i huset?

–       Hvor i huset skal gulvet lægges?

–       Hvor meget tid er du villig til at bruge på gulvet?

–       Hvad siger budgettet?

Gulvets udseende

Gulvets udseende er en stor del af et rums visuelle udtryk ikke mindst her i Danmark, hvor både vægge og gulve ofte er hvide. Derfor er det utroligt vigtigt, at du har en ide om, hvilket udtryk du ønsker at skabe i din bolig.

Et lyst trægulv med et roligt farvespil eller et gråt klinkegulv eller gulvtæppe vil være en forholdsvis neutral baggrund for dine resterende boligindretning.

Et mørkt trægulv eller et trægulv med et livligt farvespil vil være en markant del af din boligindretning.

Du kan også vælge at lade gulvet spille en hovedrolle i din boligindretning ved eksempelvis at vælge et farvet gulv.

Hvem skal bo i huset?

Hvem der bor i en bolig, betyder meget i forhold til hvor meget et gulv skal kunne holde til. Eksempelvis vil børn og kæledyr stille ekstra krav til dit gulvs holdbarhed. Dyrene på grund af deres klør samt hvad de slæber med ind udefra. Børn fordi de ofte taber ting på gulvet og leger med legetøj på gulvet.

Det har også betydning, hvorvidt du ønsker at beholde udendørs fodtøj på indenfor og lignende.

Hvor i huset skal gulvet lægges?

Nogle rum i huset stiller hårdere krav til gulvet end andre. I stuen og værelser, har gulvet ofte et noget nemmere job end i gangarealer, hvor der er meget gangtrafik, i køkkenet, hvor der ofte spildes på gulvet og i bryggerset, hvor gulvet eksempelvis udsættes for vådt og beskidt fodtøj. For badeværelset er der sågar specifikke lovkrav, der skal overholdes i forhold til gulvet.

Hvor meget tid er du villig til at bruge på gulvet?

Nogle gulvtyper kræver mere pleje end andre. Et olieret trægulv f.eks. kræver løbende pleje, for at det ikke mister sit flotte udseende. Derfor er det vigtigt, at du allerede inden du vælger dit nye gulv overvejer, hvor meget tid du kan og er villig til at skulle bruge på dit gulv.

Hvad siger budget?

Falder du for et bestemt gulv, så er det super ærgerligt, hvis det er dyrere end hvad du har råd til. Derfor så vil det være en god ide at fastsætte et budget og så at se på gulve, der kan fås til dette budget. På den måde undgår du, at du allerede fra starten bliver skuffet over dit nye gulv.

Er du i tvivl om, hvilket gulv, der er det rette at vælge, så spørg din forhandler til råds.