Hvad er en god personlig træning – hvad skal du kigge efter?

En personlig træner er ikke bare den, der stikker dig en træningsplan. En god personlig træner har en høj faglighed, og en bred viden om krop, anatomi, kost, fysik og sundhed.

En god personlig træner for dig er desuden den, du har en god kemi med – I kommer til at arbejde tæt sammen, og dette er en vigtig faktor.

Faglige kompetencer – fysiske og mentale

En personlige træner har en god forståelse for det enkelte individ. Den gode træner forstår, at vi alle er forskellige, og den forstår, at det der virker for mig, måske ikke er det, der virker for dig. En god træner forstår at lave en individuel plan.

En god personlig træner ved hvordan dine træningsplan skal se ud, og ved, hvordan du bør spise – en god træner kan give dig en trænings- og kostplan, der virker!

Udover det åbenlyse – træning og kost – så skal en god træner også have en psykologisk indsigt i de mentale udfordringer vi kan møde, når vi påbegynder et træningsforløb. Der kan være mange ting, der påvirker, og mange grunde til, at vi har brug for ekstra støtte og motivation. Den støtte og motivation skal komme fra vores træner, og der er derfor enormt vigtigt, at vedkommende har grundlæggende gode empatiske evner, og en hel del forståelse for det individuelle, menneskelige sind.

Hvordan virker det – hvad kan et forløb med en personlig træner?

Når du starter en personlig træning Vejle, så vil I altid starte med at have en samtale og en forventningsafstemning.

Det er vigtigt for træneren at vide, hvad du ønsker at opnå, og det er vigtigt for dig at vide, hvad det vil kræve af dig. Det kan ske, at du kommer med en overambitiøs og urealistisk målsætning, og her er det trænerens opgave at være ærlig omkring dine udsigter – en god træner lover dig aldrig mere, end hvad der reelt kan blive.

Hvordan forløbet skal være, er noget, du aftaler med din træner. Ofte vil disse forløb skræddersys sådan så de passer til dine ønsker, din praktik og dine muligheder. Du vil få en trænings- og kostplan, og forløbet vil derfra bestå af egen træning og jævnlige møder, hvor I træner sammen, evaluerer og taler om de ting, der måtte fylde.

En personlig træner er en rigtig god investering i din sundhed og styrke – de gode resultater kræver viden, erfaring og faglighed.