Vælg de rigtige sko til løb

Uanset om du er en erfaren løber eller ej, så kommer du ikke uden om et par gode løbesko, hvis du gerne vil løbe. Gode løbesko er alfa og omega hvis du skal løbe – og uden dem kan det få alvorlige konsekvenser for dine fødder. Her får du en kort og præcis guide til, hvordan du finder en god løbesko, og hvad det er du skal være opmærksom på, når du skal vælge.

Det første du skal vide om dine løbeture er, hvilket underlag du løber på. Om det er asfalt eller skovbund, har stor indflydelse på, hvilken sko du skal vælge. Skal du løbe på asfalt, er det vigtigt at din sko har max støddæmpning, så din krop ikke udsættes for at få for mange kraftige tilbageslag, fra det hårde underlag.

Hvor langt løber du?

Et andet vigtigt parameter, når du skal finde en god løbesko er, hvor langt du løber, men også hvad du gerne vil opnå med dit løb. Har du planer om at udvikle dit løb, altså blive hurtigere eller løbe længere – begge dele er ting, der spiller ind i udvælgelsen af dine nye løbesko.

Hvor lang tid holder de nye løbesko?

Det kommer helt klart an på, hvor meget du bruger dine sko. En løbesko holder naturligvis ikke for evigt, selvom det nogle gange kunne være rart, hvis man har de perfekte løbesko. En uskreven tommelfingerregel er, at skoen skal skiftes, når du kan begynde at mærke at skoen er ved at være flad, og at støddæmpningen i skoen ikke længere er som den plejer.

Køb her hvis du gerne vil se dig om efter et par gode løbesko. Her kan du finde gode løbesko, som både passer til kvinder og mænd.