Hvad kan man bruge bambus til?

Måske har du bemærket, at der dukker bambusprodukter op over det hele. Det er der en grund til; bambus er nemlig den hurtigst voksende plante på planeten, og den er meget taknemmelig at dyrke. Den behøver hverken vanding, gødning eller beskyttelse mod insekter – den passer bare sig selv og skyder i vejret med en pokkers fart.

Det kan man selvfølgelig udnytte. Hvorfor vente 50+ år på, at et træ gror, når man nærmest kan se bambus vokse? Og hvorfor kæmpe med at dyrke bomuld, når der kan dyrkes 10 gange så meget bambus på den samme plads?

Bambus er en unik og ret alsidig plante, der kan bruges til alt fra byggeri og møbler til sugerør og tekstiler. Det er stærkt og fleksibelt, hvilket er en af grundene bag plantens popularitet.

Sagde du tekstiler?

Ja, jeg sagde tekstiler. Bambus kan nemlig omdannes til bambusviskose, som så kan spindes og væves til stof. Og ikke nok med, at bambustøj er et relativt miljøvenligt valg, så har det også mange kvaliteter, som du ikke finder andre steder.

Bambustekstil er blødt og behageligt og føles nærmest køligt mod huden. Det er fugtabsorberende, temperaturregulerende og antibakterielt, så du bliver ikke klam og fugtig eller begynder at lugte af sved (aka. slut med sure sokker). Det gør bambus helt idéelt til tætsiddende tøj som sokker, underbukser og T-shirts.

Stort udvalg af tøj i bambus

Se det store udvalg af lækkert, blødt bambustøj på sokkeposten.dk, hvor du finder både T-shirts, sokker og meget andet af bambus. Tag for eksempel et kig på de dejlige sokker til kvinder eller de behagelige underbukser til mænd.

Når først du har prøvet et par bambusstrømper eller -boksershorts, vil du undre dig over, at du ikke har skiftet de gamle, stive, blege bomuldssokker ud for længe siden. Har du eller en, du kender, problemer med ildelugtende strømper, er bambus det eneste rigtige valg.