Hvorfor købe økologiske tekstiler?

Økologisk fremstilling støtter arbejdernes rettigheder

Dårlige vilkår for dem, der arbejder i tøj produktionsindustrien i udviklingslande, eksisterer stadig. Her oplever arbejdere ikke at få udbetalt en levende løn, lange arbejdstider, sundheds- og sikkerhedsrisici og generel mangel på viden om arbejdstageres rettigheder. I nogle tilfælde ses der i tekstil- og produktfremstilling stadig børnearbejde. Oeko-tex certificeret bomuld er kundens garanti for at hele fremstillingsprocessen er foregået på en bæredygtig og social ansvarlig måde. 

Rettigheder for dyr ved bæredygtig fremstilling

Der er meget få rettigheder for dyr indenfor mode og interiør. I det moderne samfund, hvor udseende først og fremmest betyder noget for mange mennesker, og pels, læder, uld og silke bruges for meget, er tekstilproducenter ikke reguleret, og mange dyr lider under unødvendig misbrug. Ved bæredygtig fremstilling er der fokus på dyrenes miljø og helbred. 

Økologiske tekstiler er gode for børn 

En anden fordel ved organisk stof er især vigtig for børn, hvor at organiske stoffer er allergivenlige og støvmidebestandige. Dette betyder, at det er det bedste valg af materiale til dem, der lider af astma eller allergi, eller dem, der har følsom hud, der er tilbøjelig til irritation. 

Fibrene trækker også bedre vejret, da de ikke er tunge eller ændres fra kemikalier, hvilket igen hjælper med at absorbere og fjerne varme og fugt, som sørger for at holde kroppen kølig, tør og sund.