Når hele verden flytter ind

Har du glemt, hvilken by du bor i? Nok ikke helt. Men nogle gange, kan det næsten føles sådan, når man længe kun har bevæget sig fra hjem til arbejde og ud at handle en gang imellem. Om aftenen ser man lige lidt tv-avisen, men falder for det meste i søvn inden klokken bliver ni. Der tales om verden derude i dens skønhed, men mest af alt dens gru. Hvad med at supplere verdensproblemerne med lokale indslag, som kan ændre på humøret og vise, at der er håb lige uden for din hoveddør?

Gør en forskel

Hvis du er typen, der ønsker at gøre en forskel, er det med at handle. Hvis du gerne vil støtte de lokale, skal du handle ved de lokale, og hvis du ønsker at din hjemby kommer på landkortet, skal du stemme lokalt. Du behøver ikke gøre alting, og uanset hvad, kan en af delene være lidt af en omvæltning. Du kan dog finde hjælp i din lokale avis- ikke den i postkassen, men på nettet. Bor du i Esbjerg? Så hop ind på https://esbjerg-netavis.dk/. Det er ganske gratis og lettere at orientere sig i end en almindelig papiravis. I stedet for at bladre, kan du klikke dig frem til de sektioner, du ønsker at vide mere om. Det er ganske enkelt.

Ingen skam

Det giver sig selv, at der skal lokal støtte til at holde et lokalsamfund i live, og en bevidsthed om det lokale erhvervsliv er en god start på denne rejse. Du skal ikke skamme dig over, at du har shoppet online de seneste år. Skam fører ingen vegne, men det gør handling. Find din lokale netavis, og scroll igennem byens mange muligheder. En sådan rejse, kan pynte lidt på verdensnyhederne på en grå mandag aften. Det varmer at vide, at der er lokale ildsjæle til stede, og dem skal man støtte.