Så nemt er det, at lave din egen udstilling

Hvis du er fotograf, billedkunstner eller visuel designer, går du måske med en drøm om at udstille og muligvis sælge dine værker.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave, og det kræver da også lidt, for at man kan vise sine værker frem til en udstilling. Men det behøver slet ikke at være så svært. Her får du nogle gode råd med på vejen.

Lokation

 

Først og fremmest er det essentielle i en udstilling, at der er et sted, den kan afholdes. I kreativitetens verden må man altid gerne tænke kreativt, hvilket du sikkert allerede gør. Man må bruge ens område og det, man har til rådighed.

Du må huske, at det ikke behøver at være så fint et sted. Du kan holde din udstilling i en park, du kan leje en café for en eftermiddag, eller den helt nemme – at gøre det i dit eget hjem.

 

Sidstnævnte er den nemme – men også den rigtig gode løsning. Du kan stille nogle skærme med hvide lagener på, hvorpå du kan montere og udstille dine værker. Du kan hænge dine kreationer i loftet, på væggene eller lade dem stå på dine spisestole. Det vil med sikkerhed give et spændende og kreativt udtryk.

 

Værker

 

Det er meget vigtigt, at dine værker er i et format, hvor de nysgerrige tilskuere kan få glæde af at se dem. For at det kan lade sig gøre, og for at du i fremtiden kan gentage succesen og lave lige så mange udstillinger, som du ønsker, kan du skaffe dig en storformatprinter.

Med en storformatprinter kan du nemt printe dine billeder derhjemme. Du kan også selv ramme dem ind, som ellers er en kostelig affære. På den måde er fortjenesten højere, når du sælger dine værker i din udstilling.