Sådan får du New Yorker-stilen derhjemme

Har du forelsket dig i det mere rå New Yorker-look? Vi har her samlet nogle tips til dig, der gerne vil have New Yorker-stilen hjemme i stuen.

New Yorker-stilen, også kaldet urban living, kommer fra 60’ernes New York, hvor det blev in at bo stort og råt. Det var her den unge generation af kunstnere flyttede ind på lofter i nedlagte fabriksbygninger og skabte en ny form for home-work studio. Stil er mere rå og industriel, men den er faktisk meget nem at inddrage i vores ellers minimalistiske indretning.

Designgulvet

Designgulvet, også kaldet New Yorker-gulvet, er et smukt cementbaseret gulv, der giver et behageligt og minimalistisk look. Alt efter hvilket udtryk, man ønsker, kan det være klassisk eller mere råt og enten mat, halvmat eller højglans. Det er et gulv, som for alvor passer ind i den klassiske minimalistiske indretning, og så er de samtidig slidstærke og nemme at vedligeholde. Hvis du gerne vil have gulve i New York-stilen, kan du altid få hjælpe af Epoxy Design & Industri, som har mange års erfaring med disse smukke designgulve.

Murstensvæggen

Blotlagte murstensvægge er blot ét af de lækre, rå elementer ved New Yorker-stilen. Det er naturligvis en forudsætning, at der under gips, tapet og maling gemmer sig mursten, og her er sandsynligheden ret stor, hvis du bor i en ejendom fra før 1930. Hvis du dog er i tvivl, kan du finde de gamle tegninger på huset frem, hvor du så kan se, om der er murstens-, træ- eller koksvægge. Hvis du har murstensvægge, kan du blot rive væggen ned, anlægge nye fuger og skrubbe murstenene. Alt efter farven på murstenen kan det enten give et mere afdæmpet eller et mere varmt look til boligen.

Stålelementer

I New Yorker-stilen er der fokus på mere rå elementer, og derfor er stålreoler og andet i stål en stor del af stilen. Du kan f.eks. indrette stuen og køkkenet med stålreoler, indrette hjemmekontoret med gamle industrilamper eller indrette soveværelset med tøjstativer lavet af rør. Der er mange muligheder for at indrette hjemmet med rustikt og råt stål.