Sådan kan du pifte spisestuen op

Spisestuen – eller køkkenet – er stedet, hvor vi samles og bruger en masse tid sammen med familie. Det er derfor det vigtigste rum i familien. Vi har i denne artikel fundet nogle gode ideer til, hvordan du kan pifte spisestuen lidt op og give den nyt liv – noget, vi alle sammen har brug for i denne tid, hvor vi tilbringer så meget tid sammen derhjemme.

Skift spisebordet ud

Spisebordet er samlingspunktet for familien. Det er her, familien samles til aftensmad efter en lang dag, men det er også her, der foretages mange forskellige aktiviteter i både hverdagene og i weekenden. Det er f.eks. her, børnene laver lektier og spiller spil, og så kan det også være her de voksne arbejder. Det kræver et ordentligt spisebord, der passer til alle disse aktiviteter – og ikke bare det billigste spisebord, der kan købes i enten Jysk eller IKEA. Heldigvis findes der mange muligheder, når man går på jagt efter et kvalitetsspisebord – alt efter ens personlige stil og den tilgængelige plads. Hvis du har meget plads, kan du f.eks. investere i et rundt spisebord, som gør det nemt at snakke med alle gæster ved bordet. Du kan også investere i et plankebord, som du kan designe helt ned til mindste detalje. På den måde kan du få et spisebord, der passer perfekt ind i din personlige stil og pladsen, der er til rådighed.

Giv spisebordsstolene nyt liv

Når vi bruger meget tid i spisestuen (eller køkkenet), er det selvfølgelig også vigtigt, at vi har nogle behagelige stole at sidde i. Hvis du allerede har nogle spisebordsstole, som du egentlig er tilfreds med, kan du nemt pifte dem lidt op med bare enkelte forbedringer. Du kan f.eks. pifte dem op med et blødt lammeskind, som øger komforten. Du kan også f.eks. ombetrække stolene, hvis du har stole med betræk – eller du kan f.eks. tilføje farvelige hynder eller plaider, som passer ind i din personlige stil. Derudover kan du også give stolene en omgang maling. Det er forbedringer, der samtidig også kan give din indretning lidt mere farve.

Pynt med grønt

Den naturlige indretning er in – og det bliver den ved med at være. Den skaber simpelthen et behageligt miljø i hjemmet, Det er derfor en god idé at indrette spisestuen (eller køkkenet) med en masse grønne planter – især fordi det er her, vi bruger så meget af vores tid. Der findes et utal af forskellige planter – nogle kræver mere pleje end andre. Hvis du ikke er født med grønne fingre, bør du finde nogle planter, der ikke kræver den store pleje eller du kan investere i nogle evighedsblomster, som slet ikke kræver pleje. Det pifter din indretning op på få sekunder.