Sådan undgår du dårlige lugte i hjemmet

De fleste af os har været udsatte for dårlige lugte i hjemmet. De kommer typisk af vores gulvafløb, da du skal tænke på, at det er sat sammen med hele kloaksystemet. Her sker der tit det at møg og snavs sidder fast i dine rør, og lige pludselig vil dit afløb blive stoppet til, og så har du dårlige lugte på hele badeværelset. Hvis det er meget slemt, kan det sprede sig til hele hjemmet.

 

Samme i dit køkken hvor du har med madlugte, som kan få hele dit hjem til at lugte dårligt. Det er især slemt, hvis du har lavet mad, som lugter meget. F.eks. fisk.

 

Her vil vi give dig nogle konkrete råd til, hvordan du kan gøre sådan, at du helt slipper for disse lugte.

 

Få styr på afløbet

 

Det er især, når det kommer til dit gulvafløb, at du ofte vil opleve dårlige lufte. Faktisk er der ingen grund til det mere, da du kan købe et green drain.

 

Et green drain er lugtlukker til dit gulvafløb. Det betyder, at den tager alle de dårlige lugte og alt snavs, som kommer ned i dit afløb. På den måde ender det ikke med at blokere dine vandrør, og du vil aldrig mere få dårlige lufte på dit badeværelse eller hjem. I hvert fald ikke fra dit afløb.

 

Du kan selv montere det, og du kan få et green drain i flere størrelser, så det passer til dit afløb.

 

Få et godt ventilationssystem

 

Mange problemer med lugte i køkkenet kommer, når du laver mad. Det vil skyldes, at du ikke har god udluftning, og derfor kommer alle de dårlige lugte ikke væk, når du laver mad.

 

Du kan teste det ved at lave bacon, som ryger meget. Hvis røgen ikke kommer væk, så skal du have en bedre emhætte, som kan fjerne alt lugt.