Sådan holder du haven pæn og ren

En have er en dejlig ting, især om sommeren, når man kan komme ud og nyde solen sammen med venner og familie. Men det kan godt være lidt en torn i øjet, hvis haven er beskidt, rodet og fyldt haveaffald. Heldigvis er det ikke svært at holde haven pæn og ren. Det kræver bare, at du gør nogle små ting, som gør vedligehold af haven meget nemmere. Det kan du læse mere om i denne oversigt.

Hold det simpelt

Hvad der er en pæn have, kommer meget an på individuelle præferencer. Men en god tommelfingerregel er, at jo simplere haven er, jo nemmere er den også at holde nydelig. En græsplæne producerer mindre haveaffald end et vildtvoksent krat eller et træ. Så hvis du ønsker at gøre livet så let som muligt, så find en motorsav og fæld det store træ, som hvert efterår dækker haven til med rådne blade. Se det store udvalg her og find lige præcis den motorsav stihl, som passer bedst til opgaven,

Hav et sted til affaldet

En have er et levende sted og derfor kan man aldrig helt undgå, at der kommer haveaffald. Det kan f.eks. komme, når du klipper græs. Derfor er det en god idé at have en kompostbunke eller spand, hvor du kan smide affaldet i. Her kan affaldet så langsomt blive til kompost, som du kan gøde blomsterne med. På den måde betaler det sig på mere end én måde at holde haven ren.

Glem ikke fliserne

Du har sikkert en terrasse med fliser og her er der også arbejde at gøre. For selvom fliserne ikke selv producerer snavs, kan de godt blive beskidte. Et almindeligt problem er alger, som borer sig ned i fliserne og farver dem grønne. Det er en god idé at være på forkant med problemet og rense dem fra tid til anden.