Husk det gode arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet er noget, som de fleste virksomheder tager meget seriøst. Ikke kun fordi det er at vigtigt fokuspunkt set i forhold til at tiltrække nyde dygtige medarbejdere, men også fordi det kan have direkte indflydelse på enormt vigtige områder som trivsel og sygefravær! Men hvordan investerer man i arbejdsmiljøet? Her kommer tre områder, der bør være fokus på. Bemærk venligst, at de ikke kan stå alene og ikke på magisk vis vil garantere glade ansatte og lavt sygefravær, men at det er områder, som bør indtænkes som en del af det samlede arbejdsmiljø.

Sørg for gode fysiske rammer

De fysiske rammer spiller en stor rolle for dagligdagen. Men de fysiske rammer er efterhånden mange områder af indretningen.

Ergonomisk set er det vigtigt med en god stol, der støtter kroppen. Men det er også vigtigt – hvilket forskning på området underbygger – at kunne stå op og arbejde. Derfor er et skrivebord med en hæve- og sænkefunktion også at forvente på det gennemsnitlige danske kontor.

Men man taler om møbler til kontor er det mere end blot stolen og skrivebordet. Vi er i høj grad blevet klogere på f.eks. lyset og lydens rolle i forhold til at arbejde effektivt og længe.

Lyset spiller en stor rolle for vores evne til at koncentrere os og bibeholde energiniveauet. I den forbindelse spiller naturligt lys en stor rolle.

Lyden er dog mindst lige så vigtig! Arbejder vi i storrum med meget støj, bevirker det, at produktiviteten falder og stressniveauet stiger. Faktisk er lyden en af de største fjender i det moderne kontormiljø, da den kan stresse og gøre det svært at fokusere. Af samme årsag skal den tages alvorligt.

Det personlige arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet er mere end fysiske rammer. Det gode personlige arbejdsmiljø kan dog også ’skabes’ – særligt hvis man har dygtige ledere og mellemleder på arbejdspladsen.

Det personlige arbejdsmiljø handler om, at vi er udfordret, anerkendt og trives i forhold til det mere bløde i vores rolle som ansatte.

Her er det vigtigt, at man som individ føler sig værdsat fagligt og som menneske, ligesom man bør have tilpas med udfordringer og gennemgå en faglig udvikling i sit virke som medarbejder.