IP-telefoni via browseren — kan man det?

Ja, selvfølgelig kan man det. Du og dine kolleger kan sagtens sige farvel til jeres fastnettelefoner og skifte til IP-telefoni. I kan også sagtens udskifte jeres eksisterende IP-telefoni, der er afhængig af IP-telefoner og andet udstyr og nøjes med IP-telefoni, som foregår via en app på jeres computer.

Nogle firmaer er mere afhængige af at kunne ringe til kunder, kolleger og andre personer såsom samarbejdspartnere og leverandører end andre firmaer er, men uanset om du og dine kolleger har et lille eller et stort behov for at kunne ringe og modtage opkald, så er der mange fordele ved at vælge IP telefoni, som foregår via jeres computere (jeres IP-adresser).

Alt det kræver er blot, at I har en app på jeres computer og et headset. Ved at have en ”telefon” som er jeres computer, så sparer I plads på skrivebordet, og med i købet får I også ofte ubegrænset support og vedligeholdelse af jeres IP-telefoni.

Telefoni før og nu

Der findes almindelige telefonselskaber, og så findes der de teleselskaber, der bruger teknologi inden for IP-telefoni i stedet. Overordnet set findes der to former for telefoni, og det er via telefonmaster eller via internettet. IP-telefoni foregår via sidstnævnte, men det behøver hverken være dyrt eller kræve en masse hardware.

Måske vidste du ikke i forvejen, at IP-telefoni ikke nødvendigvis kræver en masse hardware samt software for at kunne fungere, men nu ved du i mindste, at muligheden er der.

IP-telefoni, der foregår via din browser, er smart. Det kræver nemlig blot, at din computer (eller smartphone) har forbindelse til internettet, og så kræver det, at du bruger et IP-telefoni-selskabs service. Denne service kan enten være i form af en desktop-app eller en app på din smartphone.

Måske tænker du på, hvad det koster? Der er ingen grund til bekymring, da IP-telefoni via browseren oftest er meget overkommelig i pris.