Vidste du, at kameraer ikke kun bruges til overvågning?

Du ser flere og flere kameraer i din hverdag, både uden- og indendørs. Måske føler du dig ligefrem helt overvåget? Men, de færreste ved, at kameraer i dag faktisk bruges til langt flere ting, end blot overvågning. Mange nye IT-virksomheder, bruger kameraer med kompliceret software i flere sammenhænge, bl.a. til at udvikle selvkørende biler eller optimere driften i butikkerne til erhvervsdrivende. Det er sidstnævnte, som du vil høre mere om i denne artikel. Kameraer og andet udstyr, spiller nemlig en stor rolle til at forstå vores shoppingvaner i dagligdagen.

Hvordan ved butikkerne, hvor mange kunder de har?

Et meget vigtig udstyr for butiksdrivende er en kundetæller, som kan holde styr på, hvor mange kunder, som befinder sig i butikken. Nu tænker du måske, at dette er meget relevant ift. Covid-19 hvor butikkerne skulle overholde forskellige restriktioner, som satte et maksimalt antal for tilladte kunder i butikken. Men, hvad du ikke tænker er formentligt, at butikkerne faktisk bruger disse kundetællere til langt mere end dette. Vi ved måske intuitivt hvornår vi skal undgå at tage ud at shoppe, for at undgå lange køer. Men butiksdrivende har brug for langt mere dybdegående data. De skal gerne vide, præcis hvordan antallet af kunderne svinger, så de kan planlægge herefter, f.eks. hvordan butikken skal indrettes og hvor mange ansatte bør være på arbejde.

Indretningen af butikkerne er ikke tilfældig

Du ved måske også, at slikket i de fleste butikker står tæt på kasseapparatet, som man kan blive fristet når man står i kø – dette er helt korrekt. Men i butikker, som bruger det bedste udstyr for kundeadfærd, er dette langt fra den eneste strategiske beslutning. Med kameraer er det nemlig muligt at kortlægge kundens adfærd fra de går ind i butikken, til shoppingturen er færdig. Derfor er hver reol opsat præcis efter de flestes behov.