3 gode grunde til at vælge læderhandsker

Hvorfor vælge læderhandsker? Her er 3 gode grunde:

1. Vindtætte og vandtætte vanter

Den danske vinter er vidunderligt; gråvejr, hundekoldt, mørke morgener og følelsesløse fingre. Det blæser, regner og sner (tit samtidigt), og du kan næsten ikke pakke dig varmt nok ind – især ikke, hvis du er cyklist. På cyklen er især hænderne udsat for både vejr og vind, og de kan blive så kolde, at de gør ondt.

Løsningen er (naturligvis) læder- og skindhandsker, der er både vind- og vandtætte – i modsætning til strikkede handsker, der er vandabsorberende og overhovedet ikke vindtætte. Du kan vælge et par praktiske skihandsker, men så får du det, som i fagsprog kaldes “Anna og Lotte-fingre”; store, uformelige fingre uden finmotorik. Vælger du derimod et par læderhandsker, har du betydeligt bedre bevægelsesfrihed.

2. Praktiske og slidstærke skindhandsker

Læderhandsker er også nemme at “vedligeholde”. Hvis du husker at give handskerne lidt læderfedt, hvis de begynder at virke tørre, er overfladen helt lukket. Det betyder, at skidt, snavs og pletter let kan fjernes med en fugtig klud.

Et par læderhandsker kan også holde til at blive brugt til lidt af hvert. Der er nemlig en grund til, at mange håndværkere bruger handsker af læder; det er enormt slidstærkt, men ikke så stift, at man mister bevægelsesfrihed.

3. Behagelige og pæne læderhandsker

Ud over at være vindtætte, vandtætte, praktiske og slidstærke er læderhandsker også både behagelige og stilsikre. For eksempel er dame læderhandsker feminine og enkle, og de passer til langt de fleste outfits.

Herre læderhandsker er mere maskuline og rå i udtrykket, men stadig elegante og stilsikre. Læderhandsker til mænd kan bruges af både landmænd, bankrådgivere, skuespillere og alt derimellem, fordi de er så enkle, stilede og praktiske.

Uanset hvem du er, går du aldrig galt i byen med et par læderhandsker. Desuden er læder et materiale, der med tiden vil forme sig efter dine hænder, så de bliver kun blødere og mere behagelige med tiden.