Sådan passer du godt på dine sneakers

Har du et par sneakers, som du er meget glad for? Så er det vigtigt, at du passer godt på dem, så de kan holde år efter år. Men hvordan passer du bedst muligt på dine sneakers? Hold dine favoritsneakers i topform med disse gode råd.

Beskyt dem fra starten af

Hvis dine sneakers er helt nye, bør du imprægnere dem, før du bruger dem. Gør du dette, er dine sneakers godt beskyttet mod diverse skids og snavs. 

Rengør dem regelmæssigt

Efter at du har taget dine sneakers i brug, bør du sørge for at rengøre dem regelmæssigt. Det kan du gøre i hånden med en fugtig klud og en børste til de mere genstridige pletter. Husk at du skal vælge en børste, der ikke skader dine sko. Det er ikke en god idé at vaske dine sneakers i vaskemaskinen, da det slider på dem.

Læg snørebåndene i blød

Trænger snørebåndene til en omgang? Så kan du lægge dem i blød i et par timer i varmt og rent opvaskevand. Derefter kan du tørre snørebåndene ved at trække dem gennem et håndklæde. 

Fjern lugten fra dine sneakers

Har du haft dine Salomon sneakers i noget tid, og er de begyndt at lugte grimt? Du behøver ikke at skille dig af med dine sko, da du sagtens kan fjerne lugten. Du kan blandt andet putte dine sneakers i fryseren. 

Frostgrader slår bakterier ihjel, så det kan reducere den grimme lugt. Derudover findes der forskellige former for skopleje, som du kan afprøve, hvis du gerne vil fjerne lugten.