Alt det du ikke vidste om vandpiber

Måske tænker du mest på arabisk og mellemøstlig kultur, når du ser (eller lugter) en vandpibe, men den stammer oprindeligt fra Asien.

I dag findes der vandpibe-caféer i det meste af verden, og selvom den muslimske verden har en stærk tradition for at ryge vandpibe, er det langt fra kun folk med mellemøstlig baggrund, der nyder at ryge vandpibe i godt selskab.

Kært barn har mange navne

… Og man får ikke færre navne, hvis man findes i forskellige afskygninger over hele verden. Oprindeligt stammer vandpiben fra Indien, hvor den hedder hookah (huqqā), og det er dette navn, store dele af den engelsktalende verden har taget til sig.

Vandpiben har dog spredt sig til andre verdensdele, blandt andet Mellemøsten, hvor den har opnået stor popularitet. En tyrkisk vandpibe kaldes “nargile”, mens den arabiske betegnelse for vandpiberygning er “shisha”.

Farvel og tobak

Shisha er også betegnelsen for den aromatiske tobak, som man ryger i vandpiben. Udtrykket kan dog ydermere bruges som henvisning til selve vandpiben, så der er rig mulighed for forvirring.

Shisha-tobak, som vandpibe tobak også kaldes, består traditionelt af en blanding af tobak, melasse og frugt. Tobakken kaldes ofte “moassel” i arabisktalende lande, og det betyder ganske enkelt melasse.

Der findes et utal af forskellige smage i vandpibetobak, men nogle af de mest populære er æble og mint.

Smukke og dekorative vandpiber

Uanset, om du kalder det en vandpibe, shisha, nargile eller hookah, er der tale om en pibe bestående af et hoved, hvor tobak og kul ligger, en vandbeholder, der også kaldes vasen, hvor røgen bliver kølet ned, og en slange med et mundstykke, hvorfra man kan ryge.

Oduman laver smukke, unikke, mundblæste vandpibevaser. Her er du sikret høj kvalitet, men også en meget dekorativ vandpibe, der sagtens kan stå fremme, når den ikke er i brug.