Guide til den gode havefest     

Et Dannebrog, som blæser livligt i luften, en grøn, veltrimmet plæne og et hvidt flot festtelt. Luk engang øjnene og forestil dig en have, hvor du ser disse dele sammen. Det bliver vel næppe mere postkort-dansk? Og med rette. For havefesten er en rodfæstet del af den danske kultur – og en smuk ramme for en fantastisk dag. Her kommer vores to små råd til en god havefest.

Gør det let og uformelt

Havens regler er næsten altid, at en fest derude vil være uformel og byde på en dejlig fri stemning. Hvad end der er tale om et studentergilde, en barnedåb, en fødselsdag eller et bryllup, så vil der typisk herske en dejlig uformel atmosfære over festen. Det betyder ikke, man ikke er pæn i tøjet osv., men snarere at vi har en tendens til at sænke paraderne og nyde de mere frie tøjler. Haven gør noget magisk ved sindet, hvor vi heller ikke forventer det samme som i f.eks. en gildesal. Af samme årsag kan maden sagtens være en let buffet og samtidig passe ind i festens ramme – uden på nogen måde at være tarvelig eller mindre end ”hvad man ville forvente”.

Vores råd er allerede at gøre det klart på indbydelsen, at der er tale om en havefest og hvad der serveres m.m. – på den måde kan folk ikke bare forberede sig, men kommer næsten automatisk i den der uformelle sindsstemning, der er så befriende.

Husk stadig at have styr på detaljerne

Selvom det er en havefest, skal der naturligvis være styr på det. Husk derfor at sørge for, at kontakte en borde og stole udlejning, så der er ens borde og stole at sidde ved. Sørg evt. også for at leje et gulv til teltet, så der ikke kommer græs på fine sko eller stiletterne sætter sig i plænen.

Som en del af detaljerne er naturligvis også pynten. Da i allerede er udendørs, foreslår vi at favne naturen og anskaffe planter og blomster i smukke farver. Flag er naturligvis en selvfølge.