Forbered dig på efteråret og de mørke timer

Sommeren er heldigvis ikke helt ovre endnu. Men der er kun en lille måned til, at kalenderen officielt siger efterår og vi går en mørkere tid i møde. Dette kan have sine fordele – du kan putte dig ind under tæppet til en god film og en kop varm kakao.

For nogle er efteråret altså lig med ren hygge og gode stunder indendørs. Men for nogle kan det også være en svær tid, som ikke byder på meget sol og udendørsliv. Der findes heldigvis en lang række af måder hvorpå du kan forberede dig på temperaturskiftene – så både din krop og dit sind bliver klar til at gå efteråret og vinteren i møde.

Gode tips til de kolde måneder

  • Gør din nye garderobe klar. Skift sommerkjolerne og de korte skjorter ud med varme sweatre og halstørklæder. Du kan med fordel også gå på jagt efter nye outfits, som gør skiftet fra sol og sommer til efterår og blæst en smule sjovere.

  • Indret hjemmet til efteråret. Frem med fyrfadslysene og de hyggelige varme tæpper. Dekorere sofaen og stolene med flotte hynder og puder, som giver et hyggeligt look og samtidig varme til kroppen.

  • Vær forberedt på, at du kan komme i D vitaminmangel. Når huden udsættes for solen, så dannes der D vitamin, noget som ikke kan lade sig gøre i ligeså høj grad i vinterhalvåret som i sommerhalvåret. Hav derfor gerne et glas D vitamin stående på køkkenhylden, som kan supplere din sunde og varieret kost. D-vitaminer indeholder en lang række af fordele. Det hjælper blandt andet med opretholdelsen af et normalt fungerende immunforsvar. Noget som i den grad også er vigtigt når vi skifter til lave temperaturer.

Hvis du husker overstående tre gode råd, så kan efteråret gå hen og blive din nye yndlingsårstid.