Lav et byt-til-nyt skur i din by

Mange byer – store som små – er begyndt at benytte sig af ’byt-til-nyt’ skure eller pladser, hvor man både kan aflevere genbrugsartikler, men også finde nogle at tage med hjem. Det er en sjov og bæredygtighed måde at komme af med de ting man ikke bruger og der er med garanti noget sjovt at finde i skuret, som passer perfekt ind i dit hjem.

Saml redskaber og spred budskabet

Om du bygger et komplet skur eller om det blot er en simpel reol, så er det nemt at komme i gang med et byt-til-byt område. Når placeringen er valgt, er det i hvert fald blot at snuppe et billede af biksen og smide det i jeres netavis, så byens beboere kan lære om det. Der skal ikke gøres meget andet end at vente, for folk vil selv stille ting til rådighed i skuret og ting vil blive afhentet af nye. Det er cirkulært genbrug så det gør noget!

Lav et regelsæt

Det er dog en god idé at have en form for simpelt regelsæt, som brugere af byt-til-nyt kan holde sig til. F.eks., så skal ting, der afleveres være i god stand så skuret ikke blot bliver en form for central losseplads. Man kan også lave regler om, at man skal aflevere noget, førend man må tage noget med sig – det er dog svært at overholde, men vil sikre at pladsen ikke løber tør.

Gratis genbrug

En byt-til-nyt plads er en oplagt måde at genbruge lokalt. Som nævnt er det cirkulært genbrug at give noget, som andre kan bruge i bytte for, at du også giver noget som andre kan bruge. Derudover er de her pladser også et hit, fordi det netop er gratis for alle og enhver. Og man vil med sikkerhed komme hjem med brugbare eller finurlige ting til ens eget hjem.