Sådan finder du den rette minilæsser

En minilæsser – også ofte kaldet en gummiged – er typisk en helt og aldeles uundværlig maskine i landbruget og hos personer, der arbejder med -have, skov eller park.

Maskinerne er dog ikke ens, og der kan være store prisforskelle, når man skal ud og investere i en ny minilæsser.

Her kommer en stribe gode råd, du bør have i overvejelserne, når du skal på jagt efter din nye maskine.

Spørg til de nye teknologier

Som i alle andre brancher, sker der hele tiden skred for, hvad der er muligt. Måske du kigger på en minilæsser og konkludere, den ikke har nok power – men hvad nu hvis maskinen kan det samme som en med bare 5 år på bagen, bare med mindre behov for specifikationsmæssige kræfter for at løse samme opgave?

Der er sket meget, og derfor bør du tale med din forhandler om mulighederne. Du kan finde en forhandler af minilæssere her.

Husk desuden, at nogle maskiner har motorer og mekanik, der ikke udleder samme emissioner, men er med til at passe på klimaet og kloden. Det har bestemt sin berettigelse.

Arbejdsområdet

Skal din minilæsser fungere på trang plads? Så skal du selvfølgelig finde en, der har den rette manøvredygtighed.

Læsseren er i forvejen kendt for god løftekapacitet og praktisk bevægelighed, men det er værd at finde en maskine, som dine ansatte kan betjene, så den nærmest kan vende i en telefonboks. Overdrivelse fremmer naturligvis forståelsen, men pointen er, at det er en stor fordel med en maskine, der kommer ind, selv hvor det burde være umuligt.

Kan du få det rette tilbehør?

Dette bør være noget af det første, du undersøger. Kan du få de rette pallegafler, har du mulighed for at tilkoble efterfyldningsskovle, løftere til sække, kroge og meget andet?

Desuden skal du undersøge, om tilkoblingen er nem eller ej. Ingen gider stå med og bøvle med at skifte redskaber i hverdagen. Den opgave skal være gnidningsfri, så de ansatte kan koncentrere sig om at få løst opgaverne.