Nogle opgaver skal overlades til de professionelle

Det kan godt være, at du har hænderne skruet godt fast og selv fikser mange af de små og store opgaver i boligen og haven. Du har en veludrustet værktøjskasse og en omfattende samling af elektriske maskiner der kan slibe, spule, save med meget mere.

Men engang i mellem må selv en erfaren handyman kaste håndklædet i ringen og indse, at visse opgaver kræver hjælp udefra. Enten fordi der kræves speciel ekspertise, særligt udstyr eller fordi loven kræver det.

Et beskidt job

Lettere blokeringer i for eksempel toilettet eller dine håndvaske har du nok selv styr på. Og du ved nok godt, hvad du selv kan gøre, for at kloakrørene tilknyttet dit hus ikke tilstoppes. For eksempel skal du undlade at skylle sanitetsprodukter, vatpinde, skumklude med mere ud i toilettet. Og i køkkenet skal du helst ikke hælde fedt ud i vasken. Men selv om du tager alle forholdsregler, kan der opstå blokeringer i dine kloakrør, og så får du brug for en kloakmester. Læs her hvis du for eksempel bor på Nordsjælland og får brug for en slamsuger.

Når det kribler og krabler

Får du i din bolig besøg af for eksempel mus, er du nok kvik til at stille fælder op og selv klare problemet. Men nogle gange er skadedyrsangreb i hjemmet noget mere alvorlige. Drejer det sig om rotter, skal du melde det til kommunen, der så skal løse problemet. Plages du derimod af for eksempel væggelus, borebiller eller diverse slags møl, bør du rette henvendelse til en skadedyrsbekæmper, såsom AJ Skadedyrsbekæmpelse. Her ved man, hvad der virker og kan løse problemet uden at skade hverken boligen eller dens beboere.

Erkend dine begrænsninger

Vi kan alle får brug for hjælp udefra. Der er ingen skam i at hyre professionel hjælp – hellere det, end at komme til skade, gøre ondt værre eller ligefrem bryde loven.