Sådan holder du tænderne i topform!                                       

Det er vigtigt at du passer godt på dine tænder. Tænderne spiller nemlig en stor rolle for vores tyggeapparat og dit fordøjelsessystem i det hele taget. Dårlig mundhygiejne og mangelfuld pleje af tænderne kan føre til ubehagelige gener, hvor søvnløshed, hovedpine og manglende appetit blot er nogle af de få ting, der kan dukke op.

Psykologisk set er det også vigtigt for de fleste af os med pæne tænder. Tænderne betragtes af mange som det sociale visitkort, og er de skæve, gule eller helt faldet ud, vil det kunne føre til færre smil og social tilbagetrukkenhed. Det kan have negative psykologiske konsekvenser.

Her kommer en række gode råd til dig, der vil holde dine tænder i topform, bragt i samarbejde med vores Tandlæge i Ishøj. Læs med her:

Brug altid tandpasta med fluor! Også selvom nogle helseartikler vil fraråde dette. Tandpasta med fluor er det, der får bakterierne fjernet og holder tænderne bedste rene. Tænk derfor ikke i erstatninger, men hold dig til det velkendte og dokumenterede.

Børst tænder 2 gange dagligt og brug tandtråd! Det er vigtigt, at du kommer helt ind i mellemrummene og får fjernet skidt og snavs. Gør du ikke det, vil skidtet tære på dine tænder og kan udvikle sig til huller. Når dine madrester og bakterier får lov at blive siddende på tænderne og får tilført sukker, så opstår der en syre, som slider på tænderne. Ganske enkelt ætser det langsomt tandens emalje.  Husk desuden at børste dine tænder minimum 2 minutter hver gang!

Brug en elektrisk tandbørste. Den elektriske tandbørste er meget bedre til at fjerne plak end en traditionel tandbørste. Både de roterende elektriske tandbørster og dem med sonisk funktion klarer arbejdet med at få plakken væk bedre end den almindelige håndholdte udgave. Nogle elektriske tandbørster kan endda fås med en funktion, så den lyser op, hvis du trykker for hårdt mod tænderne og dit tandkød. Dette skal nemlig undgås, så du ikke slider på tandkødet.