Brug din fritid fornuftigt, og tag del i dit lokalsamfund

Fylder dit arbejde det meste af din produktive tid ud, og ender du typisk bare på sofaen, når du har fået fyraften, har du måske lyst til at ændre på denne livsstil. Det er for mange vigtigt at have andet at basere deres identitet på end deres profession. Det kan du bl.a. få ved at engagere dig mere i lokalsamfundet.

Tag til foredrag på biblioteket

Foredrag kan gøre en kæmpe og betydningsfuld forskel for din personlige opfattelse af livet og dig selv. Ofte har foredragsholderne noget interessant eller rørende på hjerte, som du kan perspektivere til dit eget liv, og dermed forlader du foredraget en smule klogere og mere beriget end før. Du kan på netavisen Viborg Netavis læse en artikel om et kommende foredrag af en dansk forfatter på Viborg Hovedbibliotek. Er du fra Viborg, kan du evt. løbende tjekke på Viborg Netavis, om du kan blive inspireret til at deltage i nye, kulturelle begivenheder i Viborg.

Bliv klogere på de nærmeste museer

At gå på museum kan både være en afslappende og lærerig oplevelse, der taler til flere sanser. Det kan give dig specialiseret viden omkring museets samling, fx kan du på Glyptoteket i København lære en masse om den romerske kultur og romerske kunstudtryk. Det kan især være spændende at gå på museum, hvis du finder et par museer i dit nærområde med samlinger, som taler særligt meget til dine interesser. Men du kan også begynde at gå på museum for at undersøge, om du kan vække nogle nye interesser til liv.

Meld dig ind i en forening

Foreningsliv er der masser af i de fleste byer. Du kan melde dig ind i en foreningsbestyrelse for at blive mere indflydelsesrig i dit lokalsamfund. Du kan også blot vælge at begynde til en sportsgren og dermed blive en del af en sportsforening.