Skal man køre gokart indendørs eller udendørs?

Det er populært at køre gokart i Danmark. Særligt til arrangementer som en polterabend eller på en tur ud med sine gode venner eller veninder er det et sikkert valg, hvis man vil have det sjovt – og have noget at tale om bagefter!

Der findes også mange steder i Danmark, hvor man kan begive sig hen, hvis man skal køre gokart. Der findes nemlig både indendørs og udendørs baner. Men hvad skal man vælge? Det vil vi se på her.

Fordele ved at køre gokart indendørs

Når man kører indendørs gokart er der flere udbud at vælge i mellem. Mange af de såkaldte actioncentre tilbyder gokartkørsel, ligesom der foruden disse findes mange haller, som er dedikeret til gokart.

Den indendørs bane har den store fordel, at den gør det muligt at køre hele året. Selvom hallerne ikke er opvarmet, føles en kold vintermåned alligevel ikke så bidsk, da der ikke er vind og da en tyk køredragt kan hjælpe meget.

Indendørs er banen ofte kompakt, hvilket kan give et intenst løb, med mange sving og typisk ikke så mange lange strækninger. Det kan give en følelse af mere action, selvom det også kan betyde, at løbet klumper en smule mere sammen.

Netop sidstnævnte taler lidt imod at køre indendørs, ligesom der kan være en anden ulempe. Fordi man netop kører indendørs og ikke har samme fjerne horisont, kan personer med let til køresyge nemmere opleve gener. Lugten af os og røg er også typisk mere fremtrædende, hvilket kan forstærke køresygen.

Fordel ved at køre gokart udendørs

Når du kører gokart på en udendørsbane, får du mere følelsen af et rigtigt løb. Dels fordi banerne er større, men også fordi at de anvendte gokarts typisk har flere kræfter. Det at køre udendørs betyder samtidig, at du ikke har ind indsnævret horisont, men frisk luft og udsyn. Fordi vejret også kan blive en faktor (vind, let regn etc.) skal du desuden navigere efter forholdene igennem løbet. Det giver en realisme, som man kender det fra professionelle racerløb.

Skal du køre udendørs, kan du finde en af Danmarks bedste baner her: https://vandelgokart.dk/.

Men er der så slet ingen ulemper ved at køre udendørs? Måske. Det kommer an på din tilgang til netop vejret. For selvom de udendørs anlæg ofte har gokarts til både regn og sol, kan det stadig blive en våd oplevelse, hvis regnen siler ned. Vil du prøve en autentisk køreoplevelse, er det dog en del af gamet, som faktisk kan gøre det ekstra sjovt – naturligvis forudsat at man ikke fryser.