Hop med på bølgen og skab din egen podcast!

Du hører dem måske, når du kører bil på vej til eller fra arbejde, og du refererer måske til dem, når du snakker med dine kollegaer eller venner – podcastværterne. Sammen med lydbøgerne, vinder podcasts frem i dagens Danmark. Lige så spændende eller underholdende det kan være at lytte til veletablerede eller niche-podcast, lige så fristende kan det måske føles selv at tage del i podcastuniverset fra speakerens plads.

Hvis du også går med en lille drøm om at kaste dig ud i podcasts, så læs med her!

En podcast du gerne selv vil lytte til

Du har måske allerede den perfekte idé til din podcast. Måske kører afsnittene allerede inde i dit hoved. Hvis du stadig er i tvivl om, hvad din podcast skal indebære, bør du stille dig selv dette spørgsmål: Hvad vil jeg selv gerne lytte til?

Er du ikke så interesseret i at være stemmen i podcasten? Måske foretrækker du egentlig det redaktionelle, men mangler podcastens stemme? Du kan finde hjælp til din podcast hos Producktion. Producktion kan både sørge for at indtale og redigere din podcast.

Test; en to en to

Udstyr! Lige som så mange andre projekter, kan interessen for podcast godt blive uoverskuelig, idet ordet udstyr kommer ind i billedet. Der er altid tale om at have det rigtige og det bedste grej. Du kender det måske fra din fiskende far, der ikke vil gå på kompromis med sin fiskestang. Men det behøver slet ikke at ruinere dig at prøve din interesse for podcast af.

Din telefon optager en fin lydkvalitet, og du har måske et par hovedtelefoner med en god mikrofon indbygget – uanset, kan det sagtens gå an. Husk; faren begyndte også med en fiskestang, han aldrig ville bruge i dag.

Måske sidder du i et fornuftigt studie om et år, men for nu skal mobilen nok klare arbejdet.