Vil leasing være en fordel for dig? Find ud af det her

Der er relativt stor forskel på at lease en bil og at købe en bil. Det er primært økonomisk, du vil mærke den største forskel. Der er dog også livsstilsmæssige fordele, afhængigt af hvilken livsstil du foretrækker. Du kan her blive klogere på, hvad leasing er – og om leasing er noget for dig i fremtiden.

Leasing er for dig, der er selvstændig

Er du selvstændig, kører du måske erhvervskørsel. Er det tilfældet, kan en leasingaftale være en fordel for dig i modsætning til at købe en bil. Er du i tvivl, hvor hurtigt firmaets kapacitet vil opgraderes, kan du nemlig lease bilen i en kort periode. Derefter kan du evt. opgradere bilens størrelse, hvis firmaet er blevet større.

Derudover kan det også hjælpe dig at lease, fordi du dermed ikke skal stå for salget af bilen, når du ikke længere har brug for den – hvis altså du vælger privatleasing. Har du svært ved at opklare, hvor du opnår den bedste leasingaftale, så sammenlign leasingbiler.

Privatleasing eller flexleasing?

Privatleasing og flexleasing er to forskellige former for leasing. Hvad der er bedst, er det svært at vurdere objektivt. Det må du gøre op med dig selv efter at have læst tilstrækkeligt om de to typer eller endda at være blevet rådgivet af en erfaren. Kort fortalt er forskellen, at du med privatleasing ikke selv skal sælge bilen videre efter endt leasingkontrakt. Ved flexleasing står du med det ansvar.

Der er selvfølgelig mange andre forskelle, men den nævnte er en af de vigtigste og primære. Ved begge leasingtyper afdrager du månedligt på registreringsafgiften. Dermed er det ikke lige så dyrt som et køb. Desuden ender du kun med at betale for de måneder, du har og bruger bilen. Ved et køb ville du betale det hele uanset hvad.