Sådan slapper du 100 % af i din fritid

Mange glemmer at slappe af, når det er muligt. Det lyder måske mærkeligt, men det kan være svært at give sig selv lov til at slænge sig på sofaen eller at lave det, man gerne vil uden at få dårlig samvittighed over, at der eksempelvis stadig står opvask i køkkenet. Lige gyldigt hvad er det vigtigt, at man får slappet 100 % af, når det kan lade sig gøre, så man kan opretholde en sund og aktiv livsstil. Her får du gode råd til, hvordan du kan slappe af, når du bør slappe af.

 

Tag ud i naturen

En af de bedste måder at slappe af på er at komme ud i naturen. I naturen skal man ikke tænke på, om man har internetdækning, eller om hvad man skal have til aftensmad. Når man går rundt i naturen, skal man kun fokusere på de skønne ting. Mange kalder gåture i naturen meditation, og der er derfor flere og flere, som også begynder at overnatte udenfor.

 

Kan du godt lide friluftsliv, eller overvejer du at begynde på at sove udenfor, så kan du tage et kig på de populære campinghytter i Midtjylland. Campinghytter skaber gode forudsætninger for, at du kan udforske udelivet for at finde ud af, om det er noget for dig.

 

Glem alt om at tjekke mails og finde arbejdscomputeren frem

Når du skal slappe af, er det vigtigt, at du kan glemme arbejde og lignende for en stund. Du har simpelthen brug for en pause fra hamsterhjulet, og det kan kun lade sig gøre, hvis du lader arbejdscomputeren stå slukket, når du skal holde fri. Glem altså alt om at tjekke mails og finde arbejdscomputeren frem. Du bør altså holde helt fri, når du har fri – gør du ikke det, så vil du på sigt være i risikozonen for at udvikle stressrelaterede gener.