Sådan finder du det rigtige rideudstyr

Hvis du er rytter, ved du udmærket godt, at der er utrolig meget forskelligt rideudstyr. Det kan være svært at finde hoved og hale i, særligt fordi der inden for hver enkelt kategori, findes en lang række af muligheder.

Her vil vi gennemgå, hvordan du finder de rette ridestøvler og ridebukser.

Sådan finder du det rigtige par ridestøvler

Læderstøvler som ridestøvler er helt klart det mest traditionelle valg, og det er også dem, der giver den bedste komfort og støtte til benene. Samtidig er læderstøvler slidstærke, så de holder meget længe, lige meget om du er ude ved din hest hver eneste dag.

Syntetiske støvler er også en mulighed – de er lettere og billigere end læderstøvler, men de tilbyder ikke samme komfort eller støtte.

Vandtætte støvler er også en god mulighed for dig, der rider i alt slags vejr.

Sådan finder du de rigtige ridebukser

Ridebukser er vigtige at have på, når du rider, fordi de hjælper dig med at sidde bedre i sadlen. De glider ikke rundt på sadlen, som almindelige bukser i bomuld eller denim gør.

Det vigtigste når du køber ridebukser er, at du har to par. Du skal have et par til om sommeren og et til om vinteren. Det giver nok sig selv, at sommer-ridebukser er tyndere og mere åndebare, mens vinter-ridebukser er tykkere, så du kan holde varmen på hesten, når det er minusgrader udenfor. Der er nemlig altid koldt i ridestalden om vinteren.

Derudover er det vigtigt, at ridebukserne sidder godt. De må ikke stramme om maven, da det vil irritere dig, når du sidder på hesten. Hellere lidt for store end lidt for små, når det kommer til ridebukser.

Du kan få ridebukser i mange forskellige farver og designs, så du kan eksperimentere lidt med din stil.