Bryg kaffe som en ægte barista hjemme i køkkenet

Med en espressomaskine har du mulighed for at brygge kaffe i hjemmet nøjagtigt som en ægte barista på en af de mange fancy kaffebarer rundt omkring i landets byer. Der findes mange forskellige espressomaskiner, og dit valg bør afhænge af, hvilket behov du har. Du kan læse mere om de forskellige modeller på Koffee.dk (som du finder via dette link), hvis du vil blive klogere på, hvilken model du skal investere i.

Hvis du hellere vil blive hængende her, følger der en introduktion til de forskellige modeller herunder. Det giver dig mulighed for at læse mere om de enkelte muligheder, så du får nemmere ved at vælge den rigtige espressomaskine, som opfylder alle dine behov. Der er nemlig stor forskel på de enkelte modeller, så det er en god idé at sætte dig grundigt ind i, hvad der definerer de forskellige espressomaskiner.

Manuel espressomaskine

Dette er den mest simple form for espressomaskine, da alt foregår manuelt – og du skal derfor ikke nødvendigvis tilslutte den til strøm. I stedet skal du selv kværne bønnerne og sørge for, at espressoen brygges ved det helt rigtige tryk. Dette er en avanceret form for espressomaskine, og det kræver, at du har forstand på, hvad du laver, eller du er villig til at lære det.

Semi-automatisk espressomaskine

Med en automatisk espressomaskine skal du ikke selv stå for at finde det rigtige tryk, da maskinen klarer det for dig. Du skal til gengæld sørge for at kværne bønnerne selv med en kaffekværn, ligesom du selv skal fylde portafilteret, så der er sikret det helt rigtige tryk. Det er igen en forholdsvist avanceret form for kaffebrygning, men ikke desto mindre får du mulighed for at have indflydelse på store dele af bryggemetoden.

Automatisk espressomaskine

En automatisk espressomaskine står for at kværne bønnerne for dig, ligesom den automatisk vælger det rigtige tryk. Til gengæld skal du selv stå for at skumme mælken, hvis du vil lave espressobaserede kaffedrikke. Der er mange muligheder, men ikke desto mindre, får du en stor frihed, når du vælger denne model – og du behøver ikke nødvendigvis at have nogen forudgående erfaring.

Fuldautomatisk espressomaskine

Denne model er til dig, der vil have den nemmeste løsning – som så også bliver den dyreste. Her skal du ikke selv stå for andet end at fylde bønner og mælk på, og så står maskinen for alt det resterende arbejde. Det er meget nemt, og langt de fleste kan finde ud af at bruge en fuldautomatisk espressomaskine, men det kræver til gengæld en del mere plads, ligesom de også er dyrere end de øvrige modeller.