Derfor kan gin noget særligt

Vil du gerne prøve kræfter med alkohol af lidt mere sofistikeret karakter, er gin for mange personer et oplagt sted at starte. Denne destillerede alkoholrige drik får sin smag af enebær, og kan anvendes bredt i diverse aperitif-drinks såvel som i cocktails.

Universet af gin er stort og venter blot på at blive opdaget

Vil du gerne opleve de mange nuancer, som gin kan tilbyde, er der godt håb forude. Det kræver nemlig ikke meget af dig andet end nysgerrighed og oprigtig interesse at blive fortrolig med gin-universet. Lad dig for eksempel forføre af spændende cocktails som Long Island Iced Tea eller gå på opdagelse i alle de klassiske aperitif-drinks såsom gin og tonic, dry martini eller Tom Collins.

Ikke nok med at gin har et bredt anvendelsesgrundlag i form af forskellige drinks, er der også i sig selv megen variation. Her finder du altså ikke blot forskellige prisklasser men også vidt forskellige smagsnuancer og indtryk.

Alkohol med en lang historie

Ligesom meget andet alkohol er gin præget af en lang historie – faktisk helt tilbage til 1600-tallet, hvor denne drik blev opdaget af en professor i medicin, som mente, at denne kunne bruges imod nyresmerter. Selvom denne type kur næppe kan anbefales den dag i dag, kan det være en sjov tanke at have med i baghovedet, når man vil forkæle sig selv med denne lækre enebær-baserede drik.

Imens mange typer af alkohol skal leve op til helt bestemte krav for at passe ind i egen kategori, er mulighederne for gin langt mere varierende. Således skal enebær være den dominerende smag, men andre indtryk og smagsvarianter kan tilføjes for at danne et legende udtryk.

Gin fremstilles på en måde, der kan minde lidt om te – her tilføres altså forskellige smagsnoter til en ellers smagsneutral væske. Dette er med til at give basis for den store grad af variation.