Derfor kan naturvin noget særligt sammenlignet med andre vine

Selvom naturvin ikke er er officiel certificering af vine, kan denne kategori alligevel noget særligt. Den relativt nye betegnelse dækker over vine, der enten økologisk eller biodynamisk er fremstillet, helt uden brug af gærstammer eller andre udefrakommende hjælpemidler såsom sukker eller syrejustering. På den måde skabes en ufiltreret og rå vin, der fremstår tættere på naturen.

Naturvin fås i mange varianter

I overensstemmelse med betegnelsen ovenfor er der ikke meget, der som sådan sætter begrænsning på selve typen af vin, og naturvin fås da således også i både hvide såvel som rød, orange eller pet-nat og fra mange forskellige egne. Prøv for eksempel kræfter med en naturvin fra dit yndlings område, for eksempel produceret af vinbønder fra følgende lande:

  • Frankrig

  • Spanien

  • Italien

  • Østrig

Er du interesseret i bæredygtig vin, forhandles der for eksempel naturvin hos Vinova. Her er samlet et bredt udvalg af mange forskellige naturvine fra mange forskellige egne. Fælles for dem er, at de er smagfulde og af en høj kvalitet, der går i overensstemmelse med målene for naturvine.

Prøv dig frem og find det, du kan lide

Ligesom med enhver anden drik, handler det med naturvine i høj grad om at prøve sig frem. Med de mange forskellige typer findes der noget for enhver smag. Det er i den forbindelse også muligt at prøve sig frem med mindre mængder ad gangen – således kan naurvine fås i mange forskellige størrelser, der spænder vidt fra 50 cl til hele 300 cl, som kan være smart til større begivenheder.

Selvom naturvin lyder avanceret og dyrt, behøver dette langt fra nødvendigvis at være tilfældet. Tværtimod findes der ofte meget overkommelige priser, alt efter hvad du er på udkig efter. Her handler prisen altså heller ikke blot om metoderne brugt til at fremstille vinen men også dennes gode kvalitet.