Professionelle kokkeknive til det private køkken

Professionelle kokkeknive til det private køkken

Professionelle kokkeknive er produceret for at kunne danne en skarp kniv, som kan modstå næsten alle fødevarer og urter. For at kunne fremhæve den præcise skarphed, er alle kokkeknivene produceret i damaskusstål. Kokkeknivene er fremstillet ved at damaskusstålen er foldet op til 70 gange, som gør kokkekniven til et af de bedste køkkenredskaber på markedet. Ved hjælp af de mange foldninger er kokkekniven mere skarp og holdbar end de konkurrerende kokkeknive på markedet, samtidig med at kokkekniven holder deres æstetiske design og udseende med sig, som har stor betydning i de private hjem. Den elegante og traditionelle japanske gourmet kokkekniv, opnår en holdbarhed svarende til 62 HRC på den prestigefyldte Rockwll-skala, som er en skala der er meget kendt indenfor japanske kokkeknive og generelt almindelige kokkeknive.

 

Hvor stammer de japanske kokkeknive fra?

Den japanske kokkekniv har lang række historie bag sig, som afspejler fremstillingsprocessen den dag i dag. Fremstillingsprocessen for de japanske kokkeknive stammer tilbage fra de ældgamle samuraier som anvendte samme fremstillingsproces til deres sværd når de skulle i krig. Samuraierne foldede også damaskusstål for at kunne have de bedste sværd blandt befolkningen, som også var med til at gøre dem til nogle af de frygtindgydende krigere i Japans historie. Dette er med til at gøre de japanske kokkeknive til noget helt unikt og med denne unikke historie bag sig udgør kokkeknivene også en kulturarv som er værd at holde fast på.

Med de japanske kokkeknive er ingen opgave for stor eller små. De japanske kokkeknive betegnes også som en ’allround kniv’, og gør derfor den japanske kokkekniv uundværlig i de danske køkkener og tildeles også i de professionelle køkkener. Der findes ikke noget bedre i et køkken, hvis værktøjet sidder lige i skabet.

Hvad er en ergonomisk kokkekniv?

Når du møder termet ’ergonomisk kokkekniv’, betegnes en kokkekniv som sidder perfekt i hånden, da kokkekniven er designet til ikke at glide ud af hånden, selvom kokkekniven skulle blive våd eller fedtet. Ydermere er kokkekniven produceret i det utrolige damaskusstål, som har en utrolig lang levetid og skarphed, som betyder at du får en japansk kokkekniv som følger med dig hele livet. Dette gør den japanske kokkekniv til en livslang investering indenfor køkkenværktøjer. Dog anbefales det, fra stort set alle producenter, at man er i besiddelse af en form for slideværktøj, som fremtvinger den optimale skarphed af kokkekniven hver gang du anvender kokkekniven.

Et lille tip med på vejen, er at du aldrig må maskinvaske den japanske kokkekniv, da det fremtvinger rust og slid. Altid vask kokkekniven i hånden og derefter blid aftørring med viskestykke.

Den japanske kokkekniv findes i mange forskellige serier og brands, hvor det er muligt at anskaffe forskellige modeller af kniven. Her er det blandt andet muligt at få kokkeknive, grønsagsknive, frugtknive og urteknive. Med en serie af japanske kokkeknive, findes der ikke den opgave som du ikke kan løse i dit køkken.

Så er du på udkig efter nyt køkkenværktøj eller en gave til en ven eller veninde, så er de japanske kokkeknive det perfekte køkkenværktøj, som alle kan få gavn af.