Derfor er pligter i hjemmet vejen til bedre voksne

arbejde og planlægning

Ønsker du dig også tit, at der var nogle andre, som tog sig af dine sure pligter? Det er desværre ikke sådan lige at sende sin opvask til Kina – det er faktisk meget nemmere at klare det selv, når det kommer til stykket.

Er du træt af at kigge på dit webshop lager, bør du overveje outsourcing af lager. Med et lagerhotel kan du nemlig få nogle andre til at passe lagerstyringen for din webshop.

Hvis du har børn, kan du selvfølgelig udnytte den gratis arbejdskraft og fordele de huslige pligter imellem jer. Det er naturligvis ikke alle opgaver, der kan varetages af en 8-årig, men de kan altså sagtens give en hånd med i hverdagen.

Bedst at lære det inden man flytter

Der er aldrig nogen, som har taget skade af at hjælpe til derhjemme. Hele husholdningen glider bare meget lettere, når man er flere om at trække læsset. Start med små ting som at dække bord, rydde af bordet, gå ud med skrald og tømme opvaskemaskine (opgaver der ikke er alt for tidskrævende) for på den måde at vænne dem til den virkelige verden.

For den virkelige verden er fuld af sure pligter, og der vil ikke altid være en mor eller far til at gøre alt det træls. Bevares, er man under 30, kan man i en snæver vending sende vasketøjet hjem til sine forældre for at blive vasket, men de kommer altså ikke for at gå ned med skraldet eller tage opvasken.

Forestil dig dette: en voksen mand ringer hjem til sin mor for at spørge hende, hvordan man koger pasta. Curlingbørn bliver til hjælpeløse voksne, der ikke forstår, hvor mange ting husholdning egentlig indebærer. Og det kunne jo nemt løses ved at have ungerne til at hjælpe med madlavningen en gang ugentligt.