Sådan vælger du en hundefløjte

Skal du i gang med hundetræning, hvor en hundefløjte er en essentiel del af træningen? Så kan det sagtens være, at du er blevet nysgerrig på, hvordan du vælger den bedste hundefløjte for dig og din firbenede ven. Læs med videre her og få hjælp til at vælge en hundefløjte.

Derfor kan hunde høre hundefløjter

En hundefløjte er en rigtig god hjælp, når det kommer til hundetræning. Hundefløjter er nemlig det perfekte redskab til eksempelvis belønning, tilbagekald og signalering. Men hvorfor kan hunde høre hundefløjter, når mennesker ikke kan?

Mennesker kan høre op til 20.000 Hz, mens hunde har en noget bedre hørelse, da de kan høre op til 35.000 Hz. Dette er grunden til, at du ikke kan høre en hundefløjte, hvorimod en hund kan.

Det bør du lægge mærke til ved køb af en hundefløjte

Herunder finder du to forskellige ting, som du bør lægge mærke til, når du skal købe en hundefløjte:

Valg af materiale: Der er typisk tre forskellige typer materialer at vælge mellem, når det kommer til hundefløjter. Disse materialer er følgende: Ben, plastik og metal. Ben giver en helt unik lyd, mens lyden i hundefløjter i plastik og metal kan genskabes igen og igen, da de er støbte.

Hertz: Angående hertz skal du overveje, om du skal bruge fløjten til indkald på kort eller lang afstand. Du bør være opmærksom på, at du ikke får købt en fløjte til indkald på lang afstand, hvis den skal bruges på kort afstand, da det er for voldsomt for hundens ører.