Vær en støtte for dit barn i at have et aktivt fritidsliv

Det er positivt for børn at være aktive i deres fritid, og det er kun det rette at gøre som forælder at støtte op omkring en aktiv fritid. Børn er dog forskellige, og nogle har mindre motivation til at være aktive i fritiden end andre. Det er bare vigtigt, at du i forældrerollen tilskynder en social og aktiv fritid.

Tag med til fritidsaktiviteter

Hvis dit barn er til den generte side og har brug for, at du er med til fritidsaktiviteterne i begyndelsen for at føle sig tryg i miljøet, er det en god idé at lytte til dette behov. Vil han/hun fx gerne begynde til svømning, er der ofte ”tribuner” eller borde og stole, som forældre kan sidde ved. Det er meget almindeligt for børn at have forældre med, især når de er små og endnu ikke er klar til at stå på egne ben.

Keder du dig, mens du sidder og overværer svømmetræningen, kan du evt. gå ind og læse nyheder på Slagelse Netavis. Det er ikke kun relevant for dig, hvis du er fra Slagelse, da nyhederne er landsdækkende og mange af dem meget generelle.

Opfordr dem til at have venner på besøg

Nogle børn vil undlade at have venner på besøg, hvis ikke de er blevet gjort bevidste om, at de gerne må have det. Du ønsker formentlig som de fleste andre forælde, at dit barn har venner. Vil du også gerne involveres i den del af deres liv, skal du blot sikre dig tydeligt at kommunikere, at det er mere end i orden at invitere venner med hjem. Det viser, at du har en interesse i, at de hygger sig og opbygger nære relationer til deres venner. Børn med gode venskaber trives som regel bedre, og det er vigtigt, at de sociale egenskaber udvikles i barndommen.