Er det normalt at børn er syge hele tiden?

Du kender det måske. I har lige været igennem en sygdomsperiode og endelig er dit barn klar til at blive sendt tilbage i vuggestue eller børnehave. Men der går ikke længe, før den er gal igen og barnet må blive hjemme. De fleste mener at det er helt normalt, fordi børn i institutioner er så tæt sammen, at det ikke kan undgås at de smitter hinanden. Og selvfølgelig er børn i institutioner mere udsatte, men der er også nogle ting man kan gøre, så chancen for syge børn bliver markant mindre.

Søvn og vitaminer optimerer immunforsvaret

Den rigtige mængde søvn er vigtigt for at styrke immunforsvaret. For at kroppen kan restituere, skal små børn gerne sove omkring 10-12 timer hver nat, som selvfølgelig også afhænger af middagslure og alder. 

Da omkring 70 procent af immunforsvaret sidder i maven, betyder det også at varieret og sund kost, der giver de rigtige vitaminer er væsentligt, hvis du vil styrke barnets immunforsvar. Det gælder især for D-vitamin, som primært optages fra solen. Det er derfor rigtig sundt for børn, at være udendørs mens solen er fremme. Men det er den naturligvis ikke hele året. D-vitaminer kan fås specielt som tilskud til børn, der er nemt for dit barn at indtage. Det kan være som tyggetabletter, dråber eller kapsler, der er nemme at synke. Faktisk anbefales det at give et dagligt tilskud af D-vitamin børn fra 2 uger og til 4 år. 

God håndhygiejne mindsker risikoen

Der er ingen tvivl om, at god håndhygiejne også er med til at mindske risikoen for at blive syg.

Lærer du dit barn fra start, at vaske hænder efter toiletbesøg, før og efter spisning, når man kommer hjem og flere gange i institutionen, så er i kommet langt. Klik her for at se en bred vifte af forskellige hygiejne produkter, som både kan bruges til at optimere hygiejnen i hjemmet og i daginstitutionen.