Gode råd til førstegangsforældre

For mange mennesker er børn netop livets mirakel og største øjeblik, men ikke desto mindre kan den nye forældretitel måske virke en smule angstprovokerende. Måske er man bange for ikke at gøre det godt nok. Eller måske ved man bare ikke, hvor man skal starte. Uanset omstændighederne er man dog aldrig alene om at være faret vild i den store verden af forældreskab. Derfor finder du nedenfor nogle råd, der måske kan gøre det mere overskueligt at tage hul på den nye forældretilværelse.

Hav styr på det basale inden babys ankomst

Den første tid efter den lille melder sin ankomst er for mange præget af både kaos og kærlighed, hvortil man næppe har overskud til det praktiske. Derfor er det en god ide at have ordnet alt det basale og praktiske inden. Dette indebærer køb af stofbleer, almindelig bleer, postgraviditetstøj samt mange andre ting, som du takker dig selv for senere.

Mad i fryseren er guld værd

Når man så har fået den lille guldklump med hjem, er det for mange ikke lige madlavning, der står øverst på prioriteringslisten. Derfor vælger mange netop at lave en hel del frysevenlig mad, som så lægges i fryseren i tiden optil terminen. Dermed behøver man i et godt stykke tid ind i den nye tilværelse ikke bekymre sig om madlavning, men kan derimod holde fuldt fokus på det lille, nye væsen. Dette er for mange guld værd, da den første tid simpelthen forsvinder hurtigere end man kan forestille sig.

Stol på dig selv

Det lyder måske som et virkelig klichéagtigt citat, men den er altså god nok. Man skal lytte til sine instinkter samt stole på sig selv når det kommer til ens egne børn. Mennesket har trods alt bragt børn til verden før opdragelsesbøger, forældreundervisning og mødre-blogs. Så stol på din mavefornemmelse – det er jo dit barn og du kender det bedst.