Fra løbecykel til den første cykel

Det er en stor dag når den første cykel er købt og barnet skal afsted på villavejen og prøve at se om vingerne kan bære.

En metode som mange forældre har brugt for at hjælpe er det gode gamle kosteskaft, som skal bruges til at holde balancen og så er der jo også støttehjulene.

Men hvis vi skal være ærlige så er ingen af de to vel super fede? Nej, de fleste børn vil selv og kan nok også godt selv. En mulighed for at springe disse to kiksede tilbehør over er at starte tidligere og bruge en løbecykel.

Det gør at barnet får en masse selvtillid på to hjul og derfor føler sig langt mere tryg når det er tid til den første rigtige cykel. Det går nemt og sikkert at hoppe op på den tohjulede, når man først har kørt på løbecyklen i et år eller to.

Træn balance og motorik med en løbecykel
Hvad er en løbecykel og hvorfor skal dit barn have en?

Jo, en løbecykel er jo en cykel til at løbe på! Altså, en løbecykel er en lille cykel, men uden kæde og pedaler.

Den er beregnet til at bruges fra ca. 1 til 3 år og træner barnets balance og motorik. Det er altså en rigtig cykel bare uden pedalerne, men alt det andet ligner en rigtig cykel. 

Når barnet bruger løbecyklen vil det vænne sig til at holde balancen på de to hjul og så afsted. Det er noget selv de mindste børn synes er fantastisk sjovt og udfordrende.

Løbecykler er helt sikre og trygge, i hvert fald hvis du køber et godt brand, hvor der er tjek på materialer og sikkerhedsudstyr. Det kan for eksempel være BERG eller en af de mange andre gode brands på markedet.

Prøv evt med en gåbil inden løbecykel
En gåbil er an sød lille bil som baby kan sidde på og sparke sig afsted. Det passer som fod i hose før du køber en løbecykel. 

Og så ser de super sjove og søde ud!

Inden baby så når til en gåbil kan det være en mulighed at bruge en gåvogn. Det er den klassiske Brio som du måske kender fra din egen barndom.

Så er det tid til den første cykel
Når barnet har fået selvtillid på løbecyklen er det et meget mindre skridt at prøve cyklen. Så slipper barnet for de pinlige støttehjul eller endnu værre med kosteskaftet og far der bliver nødt til at være på hele vejen.