Få ekstra tid til praktiske gøremål med en lille ny i hjemmet

Der er så mange glæder ved at blive forælder, og de fleste vil sige, at der ikke er nogen større lykke i hele verdenen end at se en lille ny for første gang. Dette er naturligvis sandt, men omvendt bliver hverdagen vendt fuldstændig op og ned, når først den lille ny er blevet lidt ældre.

Det kræver nemlig alt éns opmærksomhed at holde styr på den lille ny, og det efterlader ofte et rod af en anden verden i hjemmet i hverdagen, hvor man ikke har tid til at gøre de praktiske gøremål. Her kan gode råd være dyre, når man står i situationen – men der er mange gode måder, hvorpå barnet kan underholde sig selv, mens far eller mor får styr på hjemmet.

Find et godt aktivitetstæppe

Børn skal helst være underholdt i deres eget selskab, hvis der skal blive tid til nogle andre gøremål, og én måde at gøre det på er ved at investere i et aktivitetstæppe til barnet. Dette er naturligvis kun smart, hvis barnet endnu ikke kan vende sig og kravle rundt, men aktivitetstæppet kan være kilde til mange rolige øjeblikke i løbet af en hård hverdagsuge. Aktivitetstæpper er med til at stimulere barnets forskellige sanser, og barnet kan ligge og baske til forskellige, små stykker legetøj, spejle og meget mere. Dermed er det altså en win-win situation for både barnet og forældrene, der lige kan få støvsuget eller ryddet lidt op i stuen imens.

Der er delte meninger om, hvordan et aktivitetstæppe skal bygges op og se ud, og derfor er der også rigtig mange muligheder på markedet. Her handler det om at se udvalget af gode aktivitetstæpper og vælge den model, der tiltaler én mest. Alle tæpper kan give et kvarters ro til andre gøremål indimellem – og det er en gode måde at få ekstra tid til hjemmets gøremål.

Brug middagsluren konstruktivt

Når barnet endelig er faldet i søvn til middag, så kan det være utrolig fristende bare at gøre det samme, når man er en træt forælder. Dette er selvfølgelig også de fleste velundt, men det er omvendt en oplagt mulighed for at få noget af det praktiske i hjemmet gjort. Den ekstra tid, man har, når barnet sover, er uvurderlig, og her kan man få ryddet lidt op eller få vasket noget af den store bunke vasketøj, der ligger i kurven. Middagsluren er et hellested som forælder, og det er bare med at få noget for hånden, når barnet alligevel ligger og sover trygt.