Skal dit barn starte i børnehave?

Der tages hul på et helt specielt kapitel, når dit barn skal begynde i børnehave. For nogle kan det endda også være en svær proces, fordi der er så mange ting, man skal forholde sig til – både som forælder og barn. I denne guide får du en række gode tips og tricks med på vejen, så dit barn kan blive klar til at indtage børnehaven.

Investér i slidstærkt tøj til udendørs brug

I børnehaven bliver dit barn aktiveret gennem diverse udflugter og lege, og disse aktiviteter finder ofte sted udenfor. Det stiller en række krav til dit barns beklædning, da det gerne skal kunne holde til at blive brugt hyppigt udendørs.

Køb shorts til børn i god kvalitet til om sommeren, og vind- og vandtæt regntøj til de koldere måneder.

Sæt mærkater på dit barns ejendele

Du gør klogt i at mærke dit barns ejendele med labels, hvorpå der står dit barns navn og eventuelt dit telefonnummer. Det gælder alle ejendele såsom overtøj, tøj, sko, madkasse og rygsæk. På den måde undgår du at miste ting, når dit barn skal starte i børnehave.

Du kan købe mærkater i alverdens farver, og langt de fleste typer mærkater kan holde til at blive vasket i vaskemaskinen.

Vær’ tålmodig når dit barn begynder i børnehave

At starte i børnehave kan være lidt af en omvæltning for dit barn. Det kan resultere i gråd, frustrationer og træthed. Du skal huske på, at det er en helt naturlig reaktion som følge af den store omvæltning i hverdagens rutiner, og du skal blot væbne dig med tålmodighed. Før du ved af det, er dit barn faldet godt til. Du kan med fordel tale med dit barn om det, der sker i børnehaven for at hjælpe med dit barn med at bearbejde de mange nye indtryk.